Biografie

Ineke Overhand is in 1951 geboren te Sliedrecht, waar zij ook haar jeugd heeft doorgebracht, op haar 18is zij gaan studeren en werken in de psychiatrische verpleegkunde in Leidschendam, hierna algemene verpleegkunde in Rotterdam en daarna als verpleegkundige in de wijk in Nieuwerkerk aan de IJssel. Na haar huwelijk is zij verhuisd naar Driel, waar twee zonen werden geboren en zij veel vrijwilligerswerk in bestuur en voorlichting binnen de gezondheidszorg heeft gedaan. Toen de jongste zoon naar het voortgezet onderwijs ging wilde ze weer gaan deelnemen aan het arbeidsproces, helaas stak een ernstig auto-ongeluk daar een stokje voor. Na revalidatie is zij gaan zoeken naar wat er nog aan activiteiten mogelijk was en vond zij bij toeval het boetseren.

Hier heeft zij zich verder in ontwikkeld en al snel bleek dat er interesse was in haar werk, waardoor het moment kwam om Atelier Sfeerine voor Beelden met een Boodschap te openen.

Naast opdrachten voor feestelijke gebeurtenissen kwam er steeds meer vraag naar herinneringsbeelden. Er ontstond een samenwerking met een praktijk voor verlies en rouwverwerking, een uitvaartonderneming en een steenhouwerij.

Ook geeft zij workshops waarbij er vele mogelijkheden, zoals bijv. kennismaken met klei of zelf een herinneringsbeeld maken,  zijn die per workshop besproken worden.

Tijdens de besprekingen voor een opdracht vindt Ineke het belangrijk om samen tot een ontwerp te komen, zodat het werk een ondersteuning mag zijn bij het verwerken van een verlies. Maar ook bijvoorbeeld om bij een opdracht ter gelegenheid van een trouwerij, bruid en bruidegom met een knipoog te verbeelden.

Tijdens het werken aan een opdracht ervaart Ineke vaak dat het beeld zelf ook invloed heeft op het uiteindelijke resultaat. Zij laat dit gebeuren waardoor de beelden vaak een speciale boodschap hebben voor degene die ze ontvangt.

Om een kijkje in Atelier Sfeerine te nemen of met elkaar van gedachten te wisselen over een opdracht nodigt Ineke je van harte uit.

Comments are closed.